نحوه ی عملکرد ریتاردر

در این محتوا برای شما به بررسی مطالبی در مورد ریتاردر پرداخته ایم. اگر نمی دانید ریتاردر چیست، و نحوه ی عملکرد آن به چه صورت است، با ما همراه باشید. چون در ادامه به معرفی انواع ترمز کمکی، ریتاردر هیدرولیکی، ریتاردر مگنتی، ریتاردر سوپاپی خواهیم پرداخت. همین طور وظایف سنسورهای قطعه ی ریتاردر را معرفی و توضیح خواهیم داد.

ریتاردر چیست؟

در صورتی که سوار اتوبوس های بین شهری شده باشید، قطعا متوجه صدای زوزه مانندی شده اید که بعد از کشیده شدن دسته ای که کنار ستون فرمان است، ایجاد می شود. این دسته یا اهرم که بر روی داشبورد و یا کنار فرمان می باشد، اقدام به کم کردن سرعت بدون فشار دادن پدال ترمز می کند. به این اهرم، ترمز کمکی و یا ریتاردر می گویند. ریتاردر که یک کلمه ی انگلیسی می باشد، به معنای بازدارنده است. ماشین آلات سنگین مانند اتوبوس ها و کامیون ها به دلیل این که وزن بالایی دارند، در ترمز گیری دچار ضعف می شوند. استفاده از ترمزهای معمولی در این ماشین ها موجب تولید حرارت بالا و در نتیجه افزایش سرعت استهلاک آن ها می شود.

افزایش دما در خودروهای سنگینی که در حال رانندگی در سراشیبی هستند، می تواند باعث داغ شدن بیش از حد ترمزها شود. این امر در زمان فشار دادن زیاد پدال ترمز، منجر به افت باد داخل منبع می شود. در این صورت سیستم عمل نمی کند و کفشک ها از کار می افتند. به همین دلیل ترمز کمکی یکی از اصلی ترین و مهم ترین مولفه هایی می باشد که برای بهبود عملکرد ترمزگیری ماشین های سنگین، به ویژه کامیون ها استفاده می شود. دلیل استفاده از ترمز کمکی در خودروهای سنگین، جرم بیشتر ماشین ها و برخورداری از انرژی جنبشی بالا می باشد. کاربرد اصلی ترمز کمکی در حفظ سرعت و یا کم کردن سرعت ماشین می باشد.

خرید از یدک فوری

 

نحوه ی عملکرد ریتاردر کامیون ها

ریتاردر توانایی متوقف کردن ماشین را ندارد، ولی با کاهش سرعت می تواند سرعت کامیون را کمتر کند. اگر خودروهای سنگین در زمان حرکت، بیش از اندازه و زیادی از ترمز خود استفاده کنند، به مرور زمان این کار موجب از کار افتادن ماشین می شود. نحوه عملکرد این ترمز کمکی کامیون ها به صورت زیر است:

ورودی هوا:

زمانی که دریچه ی ورودی باز می شود، هوا به داخل سیلندر موتور کشیده شده و با فشار اتمسفر، وارد موتور می شود.

فشرده سازی:

هوا در سیلندر موتور در حرکت بالای پیستون، نزدیک به 500 پوند فشرده سازی می شود. از آن جایی که مربع انرژی، در هر اینچ موجب تامین انرژی لازم برای فشرده سازی می شود. این امر برای کشش اضافی بر روی چرخ های چرخان نیاز است. باید هوا در سیلندر موتور کامیون ها به اندازه ی 500 پوند فشرده شود.

برای خرید لوازم ولوو اف هاش 12 کلیک کنید

خرید لوازم کامیون ولوو

تهویه:

در داخل سیلندر، دریچه ی اگزوز در نزدیکی بالای حرکت پیستون باز شده و موجب تخلیه ی فشار موجود در سیلندر می شود. در زمان تهویه، یک صدای ترکیدن به گوش می رسد. این امر اغلب با کند کننده های ترمز هم همراه می شود. این کار هوای فشرده شده در سیلندر را آزاد می کند.

پایین سوپاپ:

قبل از این که سیلندر به سمت پایین حرکت کند، سوپاپ اگزوز بسته می شود. پیستون ها در زمان حرکت به سمت پایین در مقابل خلا کار می کند و همین امر موجب جذب انرژی بیشتری می شود. در نهایت، پایین آمدن سوپاپ باعث کاهش سرعت کامیون می شود.

فرایند:

تا وقتی که کند کننده درگیر باشد، این پروسه تکرار خواهد شد. زمانی هم که ریتاردر خاموش می شود، موتور به عملکرد عادی خود برمی گردد.

معرفی انواع ریتاردر

ریتاردر یا همان ترمز های کمکی از انواع گوناگونی برخوردار هستند، که به شرح زیر می باشند:

  • ریتاردر گیربکسی یا هیدرولیکی: ریتاردر هیدرولیکی بر روی گیربکس نصب می شود.
  • ریتاردر مگنتی: این ترمز کمکی بر روی شفت چرخان ورودی وصل می شود و استاتور آن هم به شاسی خودرو چسبیده می شود.
  •  ریتاردر سوپاپی: این ترمز کمکی بعد ولوو و بنزهای آکسور و آکتروس بر روی خودروهای مدل 89 نصب شده اند.

معرفی انواع ریتاردر

ریتاردر هیدرولیکی:

ریتاردر هیدرولیکی بر روی گیربکس تعبیه می شود. در داخل قطعه ی این ترمز کمکی، یک لیوان مانندی نصب شده است که داخل آن پر از روغن می باشد. به این لیوان بزرگ، آکولوموتور گفته می شود. زمانی که ترمز کمکی به وسیله ی راننده فعال می شود، از داخل شیر برقی و بادی آن خودرو، باد آزاد می شود. البته این کار در چهار یا پنج مرحله صورت می پذیرد که فشار باد در مرحله ی آخر از همه بیشتر می شود. این امر منجر به هدایت روغن داخل آکولوموتور به مسیری می شود که گیربکس و چرخ دنده ی ترمز کمکی در آن قرار دارد. در همین راستا، ذکر این موضوع از قاعده مستثنی نمی باشد که هیچ تماسی بین گیربکس و چرخ دنده وجود ندارد.چون تماس این دو منجر به ساییدگی چرخ دنده و تسریع در استهلاک آن می شود.

میزان فاصله میان گیربکس و چرخ دنده به اندازه ای کم می باشد که روغنی که از آکولوموتور آزاد می شود، در میان این چرخ دنده ها قرار می گیرد. این امر منجر به ایجاد اصطکاک شده و سرعت چرخ دنده را کاهش می دهد. همین طور این عامل ممکن است حرارت روغن را بالاتر نیز ببرد. برای همین خاطر در داخل ترمز کمکی خنک کننده ی روغن تعبیه شده است تا آب رادیاتور ماشین در آن جریان داشته و موجب خنک شدن روغن شود. از آن جایی که دما با گرانروی روغن در ارتباط است و هر اندازه دما بیشتر شود، روغن روان تر می شود، هر اندازه روغن خنک تر شود، غلظت و کارایی آن بیشتر خواهد شد. در نتیجه روغن خنک موجب ایجاد اصطکاکی بیشتر در عملکرد چرخ دنده ها می شود.

پیشنهاد مطالعه : به روزترین سیستم ترمز کامیون های ولوو

ریتاردر مگنتی:

یکی دیگر از انواع ریتاردر، مگنتی یا برقی می باشد. این ترمز کمکی الکترومگنتیک و یا القایی بوده و از محبوبیت زیادی برخوردار نمی باشند. این ترمزها خیلی کم استفاده می شوند و بیشتر در اتوبوس های قدیمی قابل مشاهده است. این ترمزهای کمکی بر روی برخی ماشین ها مانند رنو ایلیارد هم تعبیه شده است. از اصلی ترین قابلیت های این ترمز های کمکی به انعطاف پذیری بالای آن در محل نصب می توان اشاره کرد. در این نوع ترمز کمکی یک روتور به شفت چرخان ورودی وصل شده و استاتور هم به شاسی خودرو محکم چسبیده است. در میان استاتور و روتور به جز هوا هیچ سیالی وجود ندارد.

در صورتی که راننده جریان الکتریکی را از باتری به سیم وارد می کند، پیچ استاتور حرکت کرده و موجب ایجاد یک میدان مغناطیسی در اطراف استاتور می شود. این میدان جریان چرخشی در روتور ایجاد می کند و با تفاوت جهت در خطوط میدان ها، سرعت چرخش آن کمتر می شود. روتور متشکل از پره های داخلی بوده که با حرکت خود منجر به سرد شدن سیم پیچ ها می شود. این ترمز کمکی بسیار بی سر و صدا بوده ولی به دلیل این که انرژی برقی زیادی را مصرف می کند، موجب ایجاد حرارت می شود. همین امر باعث محدودیت استفاده از این ترمز کمکی مگنتی می شود.

ریتاردر چیست

ریتاردر سوپاپی:

ریتاردر سوپاپی یکی دیگر از انواع ترمزهای کمکی می باشد که در ماشین های مدل 89 به بعد استفاده شده است. راننده زمانی که این ترمز را فعال می کند، موجب خارج شدن دود از سوپاپ و بسته شدن مقداری از دریچه ی اگزوز می شود. ریتاردر سوپاپی هم مثل ریتاردر هیدرولیکی چند مرحله ای بوده و شباهت بسیار زیادی به خفه کن دارد. به همین خاطر استفاده ی مداوم از آن موجب رساندن آسیب هایی به موتور خودرو می شود. در زمانی که موتور خیلی سرد و یا خیلی داغ می باشد، از این ترمز کمکی نمی توان استفاده کرد، چون موجب بریدن سوپاپ می شود. همین طور این مورد به مرور زمان موجب جدا شدن کلگی سوپاپ می شود و ممکن است که روی پیستون بیفتد.

وظایف سنسورهای قطعه ی ریتاردر

روی قطعه ی ریتاردر، سه نوع سنسور وجود دارد. هر کدام از این سنسورها دارای وظیفه ی خاصی هستند که در ادامه به معرفی سه سنسور و توضیح آن ها می پردازیم:

سنسور فشار روغن:

این سنسوری که بر روی قطعه ی ترمز کمکی تعبیه شده است، میزان فشار روغن ترمز کمکی را می سنجد. در صورتی که فشار روغن کاهش پیدا کند، روی آمپر ماشین چراغی روشن می شود. در این صورت دیگر ترمز کمکی امکان رفتن به حالت اتوماتیک و خودکار را ندارد. در صورتی که سنسور فشار روغن دچار مشکلی شود، بر روی صفحه نمایشگر آمپر خودرو، روشن و خاموش می شود. ولی با این وجود ترمز کمکی به کار خود ادامه داده و به طور کلی از کار نمی افتد.

سنسور دمای آب ریتاردر:

این سنسوری که بر روی سرد کن آب ریتاردر تعبیه شده است، برای کنترل و سنجش میزان دمای آب ترمز کمکی می باشد.

سنسور دمای روغن:

این سنسوری که بر روی قطعه ی ترمز کمکی نصب شده است، وظیفه ی نمایش دمای روغن داخلی را بر عهده دارد. در صورتی که سنسورهای دمای آب و دمای روغن خراب شوند، ترمز کمکی قادر به عمل کردن نمی شود و به کل از کار می افتد.

فروش لوازم یدکی کامیون ولوو در یدک فوری

در پایان امیدواریم مطالب ذکر شده برایتان مفید بوده باشد . فروشگاه اینترنتی لوازم کامیون یدک فوری با خدمات پشتیبانی شبانه روزی و ارسال فوری در خدمت شما عزیزان می باشد.

4.5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فروشگاه اینترنتی قطعات و لوازم یدکی کامیون ” یدک فوری “

یدک فوری بازار آنلاین فروش لوازم یدکی کامیون است که با این برند و با هدف ارائه محصولات به شکل جامع فعالیت می نماید . همکاری با تولید کنندگان و وارد کنندگان قطعات و در نظر داشتن اصول مهمی همچون کیفیت بالا و قیمت مناسب سرلوحه کار این فروشگاه است.
تلاش این مجموعه فراهم آوردن امکان دستیابی مشتریان به اجناس ، با سهولت و تنوع قابل قبول بوده و بدین سبب با استفاده از پرسنل مجرب و تکیه بر اصول نوین دیجیتال مارکتینگ ، بهترین شکل دسترسی به قطعات مورد نیاز مصرف کننده نهایی را مهیا می سازد.
با سفارش اینترنتی لوازم یدکی کامیون و مصرفی خود از فروشگاه ” یدک فوری ” خریدی سریع و مطمئن را تجربه کنید.

کلیه حقوق محفوظ است - کپی رایت 2024 یدک فوری |

پشتیبانی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران پنهان خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
برای پنهان کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping
X